Recept Gehakt met geitenkaas

(24 stuks)


Ingrediënten:

3 plak ontkorst witbrood

6 el melk

700 gr rundergehakt

1 el peterselie

3 el oregano of munt

1 ui

2 eieren

peper en zout

150 gr geitenkaas

40 gr bloem

olie, om te bakken

 

 

/ Gehaktworstjes met geitenkaasvulling recept - recept gehaktballetjes, tapas

 

 

Bereiding:

Week het brood in zoveel melk dat het brood zacht is en knijp daarna zoveel mogelijk melk uit het brood. Doe het fijngemaakte brood in een kom en voeg gehakt, peterselie, gehakte oregano of munt, geraspte ui, losgeklopt ei, peper en zout toe. Kneed het mengsel totdat het loslaat van de kom. Zet de kom afgedekt 30 minuten in de koelkast.

Snij de geitenkaas in 24 staafjes van 3x1x1 cm. Doe de bloem in een kommetje. Verdeel het gehaktmengsel in 24 stukken en duw een stukje kaas in het midden. Rol hiervan 6 cm lange worstjes.

Verhit 2 cm olie in een koekenpan met stevige bodem tot 180°C. Wentel de worstjes door de bloem, schud te veel bloem eraf en bak ze in 3-5 minuten gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm.